Praktijkruimte is op de 1e verdieping. Is dat voor u een probleem? Neem dan contact op voor een alternatief.

REikibehandeling-hoofd PIXABAY wellness-285590

Reiki-behandeling geeft ontspanning 

Deze behandeling wordt gegeven liggend op een behandeltafel. De energie wordt doorgegeven met handoplegging. Via de handen van de Reiki-gever stroomt de energie het lichaam binnen. De energie gaat daar naartoe waar de energie het meest nodig is. Hierdoor krijgt het lichaam de kans weer in balans te komen.

De handen worden zachtjes direct op het lichaam geplaatst, of ongeveer 10 cm. erboven gehouden. Hierbij wordt nooit een erogene zone aangeraakt (kruis of borsten). 
Bij de behandelingen blijven alle kleren aan, het is wel raadzaam geen knellende kleding te dragen.

 

Voordelen Reiki behandeling

  • Rustgevend en ontspannend voor het lichaam en hoofd
  • Diepere ademhaling
  • Loslaten emoties
  • Balans in het lichaam en leven
  • Met de voeten stevig op de grond staan

Een Reiki behandeling wordt ervaren als een bijzonder rustgevende en stress verminderend. Door deze ontspanning krijgt het lichaam de kans om te herstellen en spieren te ontspannen. Ook de gedachten in het hoofd komen tot rust.

De ademhaling wordt rustiger en dieper. Het helpt je lichaam zich te ontdoen van afvalstoffen en heft energieblokkades op. Er worden verschillende processen in gang gezet waarbij zowel lichaam als geest gezonder en sterker worden.

Er kunnen soms ook emotionele ontladingen of verwerking van verdriet plaatsvinden. Helemaal niet erg, dat lucht alleen maar op.
Het geeft dan ruimte en vrijheid omdat het er mag zijn. 

Bij de eerste behandeling wordt vooraf uitgelegd waar de handen worden neergelegd, praten kan maar de ervaring leert dat in stilte (met een rustig muziekje) de behandeling beter ervaren wordt. Zijn er handposities die de ontvanger niet prettig vindt dan wordt daar rekening mee gehouden. U bepaalt wat er gebeurt

Reiki-behandeling op afstand 

Het kan voorkomen dat u niet voor een behandeling fysiek aanwezig kan zijn om welke reden dan ook.

Dan is het mogelijk om een behandeling op afstand te ontvangen. Dit duurt ongeveer 30 minuten. 

We hebben dan telefonisch contact voor en na de behandeling. Dit is ook een manier om te behandelen bij ernstige verwondingen waarbij aanraking niet of nauwelijks mogelijk is.

Reiki op afstand milada-vigerova-iQWvVYMtv1k-unsplash-aangepast

Werkt Reiki altijd?

In principe wel, maar het is belangrijk om te weten dat de energie alleen stroomt als de ontvanger dat wil en toelaat. De Reiki-behandelaar is slechts een “regenpijp voor energie” en de persoon die behandeld wordt draait de spreekwoordelijke kraan open. Niets gaat tegen de integriteit van de persoon in. De ontvanger hoeft er niet in te geloven om het te laten stromen, simpel weg openstellen om te ervaren is voldoende.  Met Reiki kan er nooit iets verkeerd gedaan worden. 

Behandelingen moet gezien worden als een ondersteunende therapie die nooit reguliere medische behandelingen vervangt. 

Behandelingen uitsluitend op afspraak

Ben je enthousiast geworden over Reiki…

Reiki-kanji 1200px-Reiki-2.svg