Praktijkruimte is op de 1e verdieping. Is dat voor u een probleem? Neem dan contact op voor een alternatief.

Reiki in Tiel – Wat is Reiki?

Reiki is een Japans woord dat universele levensenergie betekent. Het is herontdekt door een japanner Mikao Usui.

Wil je hier meer over weten hoe Reiki zich over de hele wereld heeft kunnen verspreiden lees dan verder bij geschiedenis

In aanleg is ieder mens in staat levensenergie te geven. Maar in de loop van ons leven verliezen vele mensen dat contact. Toch zijn er reflexen waar we niet altijd bij stilstaan: Als we onze knie stoten, of hoofdpijn hebben, leggen we daar snel onze handen op om de pijn te verzachten. Waarom doen we dat?? Juist, de pijn weghalen of verzachten.

Reiki-kanji 1200px-Reiki-2.svg

Tijdens een behandeling wordt de levensenergie van de ontvanger aangevuld en gaat de energie daar naartoe waar het nodig is. Reiki ontspant en geeft je lichaam en geest daarmee een mogelijkheid te herstellen. Ik kan het niet anders vertalen dan het ontvangen van onvoorwaardelijke liefde.

Reiki werk op zowel lichaam als geest. De ontvanger wordt, zeg maar, uitgenodigd terug te gaan naar de staat van complete balans en gevoel van eenheid.

Je hoeft natuurlijk niets te mankeren om Reiki-behandelingen te ontvangen. Het is dan gewoon genieten van de warme weldaad. Reiki kan ook een spirituele en persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Mensen komen weer in hun eigen kracht te staan, durven weer beslissingen te nemen… ga zo maar door.

Om Reiki te leren hoef je geen speciale gaven te bezitten…
Iedereen kan het leren

In een cursus wordt je verbinding met Reiki hersteld met vier afstemmingen (initiaties). Je wordt dan Reiki voor de rest van je leven.
Een groot cadeau voor jezelf. De warme, liefdevolle Reiki-energie kun je geven en ontvangen zo vaak je daar behoefte aan hebt en zal een waardevolle stap zijn op de weg naar bewustzijnsontwikkeling.

Je hebt altijd iets “bij de hand”. Je staat dan niet met “lege handen” als ziekte, lichamelijke ongemak of psychische onbalans op je weg komt (bij jezelf of anderen). Je hebt na de cursus immers twee energierijke handen die je neer kunt leggen waar het maar nodig is. Het geeft een weldadige ontspanning waardoor het lichaam zijn zelfherstellende vermogen weer kan aanspreken en mensen weer in balans komen.

Werkt Reiki altijd?

Het is belangrijk om te weten dat de energie alleen stroomt als de behandelde dat toelaat. De Reiki-behandelaar is slechts een “regenpijp voor energie” maar de persoon die behandeld wordt draait de spreekwoordelijke kraan open. Niets gaat tegen de integriteit van de persoon in.