Praktijkruimte is op de 1e verdieping. Is dat voor u een probleem? Neem dan contact op voor een alternatief.

Reiki 1e graad cursus (in Tiel)

Tijdens deze Reiki 1 cursus leer je jezelf en anderen te behandelen met Reiki energie en ontvang je afstemmingen op het Reiki kanaal.

Vooropleiding vereist:

  • Geen (men hoeft ook niet over speciale gaven te beschikken om dit te leren)

 

Krant-Reikilogo_dreamstimefree_25289350

Je wordt tijdens deze cursus een Reiki-kanaal. Dit kanaal is aangesloten voor je hele leven, je wordt als het ware herboren in deze energie.
Je komt door de afstemmingen zo in je eigen kracht te staan dat je dat kunt zien aan je stralende ogen.

Geeft je een behandeling dan komt de energie binnen via de kruin naar het hart, om vandaar uit naar de handen te stromen. Je gebruikt dus niet je eigen energie maar geeft deze mooie liefdevolle energie alleen door (je bent een regenpijp en het water de reiki energie 🙂 ).
Het mooie van een behandeling geven is…. je geeft jezelf tegelijkertijd ook een behandeling omdat de energie door jou naar de ander stroomt.

Er kunnen emoties loskomen van vreugde en verdriet, bij anderen gebeurt dat weer niet, dat ligt aan de processen die op dat moment bij de cursisten spelen. Alles mag er zijn deze dag.

Inhoud van de Reiki 1 cursus

  • In het kort de geschiedenis van Reiki, de ontdekking door Dr. Mikao Usui.
  • Uitleg hoe je een behandeling bij jezelf en bij anderen kunt geven en andere handige toepassingen.
  • Je krijgt vier persoonlijke inwijdingen verspreid over de dag (2x voor de lunch, 2x na de lunch).
  • Je krijgt een naslagwerk om thuis het één en ander nog eens na te kunnen kijken.
  • Je ontvangt een certificaat.
  • De lunch is niet inbegrepen. Koffie/ thee is wel aanwezig.
  • Tijden: van 9.30 uur tot ca. 16.30 uur.

De duur van de cursus is één dag die vooral in het teken van de praktijk staat. Bij een cursus zijn er 2-3 cursisten en meestal ook nog een andere Reiki Master. Hierdoor krijgt iedereen persoonlijke aandacht en is er voldoende tijd voor vragen en het uitwisselen van ervaringen of bevindingen. De ervaring van een kleine groep is dat dit bijdraagt aan de beleving van de dag, energie en inwijdingen. De groepsenergie zorgt voor een sterke en krachtige workshop.

Behandel jezelf 21 dagen na de cursus! Waarom?? Om aan het gebruik van de energie te wennen en om je nog sterker te verbinden met de energie. Hierdoor wordt je ondersteund in je helingsprocessen en leer je jezelf deze liefdevolle energie te geven. 
De 21 dagen heeft ook met de 7 hoofdchakra’s te maken. Elke 3 dagen wordt er één chakra door de energie geheeld. 

 

 

Terugkom avond/middag

Na ongeveer 4-6 weken wordt er nog een (gratis) terugkom-avond/middag afgesproken om de cursus en de ervaringen te evalueren en te delen met anderen. Zijn er tussendoor vragen dan ben ik per WhatsApp of email te bereiken.

Ik wil verder gaan met Reiki!

Waarom? Geef jezelf de tijd met de Reiki energie ervering op te doen, te leren herkennen wat er gebeurt in je handen of lichaam. Bij Reiki 1 is alleen intentie nodig om alles in gang te zetten.
Bij Reiki 2 ga je verantwoording nemen voor je handelen met de Reiki. Ook leer je dan symbolen in te zetten die de behandelingen effectiever maken.