Praktijkruimte is op de 1e verdieping. Is dat voor u een probleem? Neem dan contact op voor een alternatief.

Reiki behandelingen tijdens de zwangerschap

Zwanger zijn is een hele fijne en wonderlijke ervaring. Helaas gaan er met zwangerschap ook bepaalde ongemakken gepaard. De aanstaande moeder ondergaat als lichamelijk en geestelijk flink wat veranderingen. De hormoonhuishouding is uit balans en het lichaam is druk bezig die balans te hervinden, iets wat met de nodige stemmingswisselingen, huilbuien en aanvallen van vermoeidheid gepaard kan gaan.
Reiki kan je helpen de energie in je lichaam weer wat in balans te brengen door de diepe ontspanning die tijdens de behandelingen ontstaat.

Letterlijk betekent Reiki ‘energie of kracht van de zon’. Rei staat voor zon en Ki voor de vitale energie die alle materie creëert en levend houdt.
Men knapt ervan op en wordt er rustiger van, krijgt meer inzicht en overzicht.

Energie-evenwicht

Tijdens de zwangerschap verander men sterk. Het energie-evenwicht staat daardoor voortdurend onder druk. Dit uit zich zowel emotioneel als fysiek. Als aanstaande moeder ben je vaak meer moe en kan emotioneler zijn dan anders en daarnaast kun je last krijgen van zwangerschapskwaaltjes, zoals bijvoorbeeld ochtendmisselijkheid en lage rugpijn. Reiki heeft een positieve invloed op dit energie-evenwicht. Wanneer de energie weer in evenwicht is, verminderen ook de klachten of kunnen ze beter worden verdragen. Wat Reiki voor iemand betekent is heel persoonlijk. Over het algemeen is het een zeer ontspannen gevoel (zeg maar het rozige sauna gevoel). Eventuele pijn wordt als draaglijker ervaren of te verminderen.

Diepe ontspanning

Een Reiki behandeling geeft voornamelijk diepe ontspanning. Het helpt je lichaam zich te ontdoen van afvalstoffen en heft energieblokkades op. Er worden verschillende processen in gang gezet waarbij zowel lichaam als geest gezonder en sterker worden. Je lichaam zal hierdoor sneller gaan reageren op veranderingen in je levensstijl en veranderingen in je lichaam zelf. Hierdoor heeft het een rustgevende werking op je zwangerschap, ook omdat Reiki je ondersteund bij verwerking van emoties en angsten.

Ook het lichaam van je ongeboren kindje verandert snel. Zijn energie-evenwicht staat daardoor ook voortdurend onder druk. Reiki heeft ook hier een positieve invloed op. Jouw hummeltje neemt niet alleen via de navelstreng lichamelijk aan jouw leven deel, maar ook door middel van gedachten en gevoelens.

Reiki voor de vader

Ook voor de vader verandert er door de komst van het kind veel. Hierbij komt angst kijken. Word ik wel een goede vader? Kan ik de verantwoordelijkheid wel aan? Kan ik mijn leven aanpassen aan het kind? Reiki zorgt ervoor dat lichaam en geest sterker en gezonder worden, zodat ook de vader zich beter kan voorbereiden op de veranderingen in het leven.
Reiki verdiept de relatie tussen vader en kind ook. Het kind voelt namelijk de stemmingen van de vader al tijdens de zwangerschap aan en zal hierop reageren.

Reikicursus tijdens de zwangerschap

Het is natuurlijk ook mogelijk om tijdens de zwangerschap zelf Reiki te leren. Dan kun je jezelf behandelen en je baby. Denk maar eens aan huilbabies… je staat dan letterlijk niet met lege handen om het kleine mensje gerust te stellen met een paar warme handen.