Praktijkruimte is op de 1e verdieping. Is dat voor u een probleem? Neem dan contact op voor een alternatief.

Reiki geschiedenis van het Usui System of Natural Healing

 

 

Er is heel veel te lezen op internet over de geschiedenis en het ontstaan van Reiki, voor wie dat nog niet gelezen heeft, hier het verhaal…

Note: Er zijn vele boeken en verslagen te vinden over de origine van de Reiki, het verhaal van Mikao Usui en de weg die Reiki is gegaan naar het Westen. Ook is er door speurwerk in Japan zelf meerdere stromingen bekend geworden. Een hele klus want over het algemeen werd Reiki en inwijdingen in het geheim gedaan.

Reiki-kanji 1200px-Reiki-2.svg

Het verhaal van Reiki

grandmaster_412px-MikaousuiMikao Usui

De herontdekking van REIKI als natuurlijke geneeswijze is ontstaan rond 1900. De japanner Mikao Usui wilde weten hoe Boeddha mensen heeft genezen door handoplegging. Hij neemt een beslissing waardoor hij later de grondlegger zal worden van Reiki als natuurlijke geneeswijze.

Hij bezoekt daarvoor vele boeddhistische kloosters om zijn interesse in lichamelijk genezen te bevredigen en op zijn vragen krijgt hij steeds hetzelfde antwoord: “Voor ons is het de geest die genezen moet worden, daar zijn wij mee bezig. Het lichaam is van ondergeschikt belang, van een lagere orde”.

Na zeven jaar zoeken vindt hij in de lessen van Boeddha, die zijn opgeschreven door een leerling terwijl zijn meester sprak, wat hij heeft gezocht. Het is de formule met de symbolen en de beschrijving hoe Boeddha kon genezen.

Maar iets lezen is iets anders dan de kracht hebben om het uit te voeren.
Hij bespreekt zijn probleem met een abt van een Zenklooster. Deze adviseert hem naar één van de heilige bergen. Kurama Yama, in de omgeving te gaan en te mediteren. Hij gaat 21 dagen in meditatie.

Op de laatste dag is Usui zich plotseling bewust van een pulserende lichtstraal die vanuit de hemel tot hem komt. Als het licht hem raakt wordt hij omver gegooid en als in luchtbellen ziet hij de symbolen die hij tijdens zijn studie ontdekt heeft. Het is de sleutel tot het genezen zoals Boeddha het heeft gedaan. De symbolen lijken zich in zijn geheugen branden.

Dr. Usui verlaat het klooster en gaat de armen in Kyoto gratis behandelen om hen en betere gezondheid en dus een beter leven te schenken. Deze mensen vielen echter terug in de omstandigheden zoals hij ze in het begin had aangetroffen. Dan blijkt dat ze de voorkeur geven aan hun oude manier van leven en dat ze van binnenuit niet zijn genezen.

Hij verlaat de krottenwijk en begint les te geven aan hen die op een nieuwe manier willen leven. Deze mensen leren zichzelf te genezen en krijgen de Reiki beginselen van hem door. Met behulp hiervan kunnen ze ook hun manier van denken genezen.

grandmaster_chujiro-hayashi-xlChujiro Hayashi

Eén van deze studenten is Chujiro Hayashi, een gepensioneerde marineofficier. De essentie van Reiki moest door iemand anders kunnen worden overgedragen, omdat het leven van dr. Usui bijna ten einde loopt. Dr. Hayashi is een heel andere man en ziet het belang van een structuur in. Voor de behandeling van mensen en om ze de Reiki beginselen te leren, sticht hij twee klinieken.

grandmaster_Takata_101Hawayo Takata

Op een dag in 1935, wordt een jonge vrouw uit Hawaii de Reiki kliniek in Tokyo binnengebracht door een medewerker van een ziekenhuis uit de buurt. Deze vrouw, Hawayo Takata, is naar Japan gekomen om zich aan een tumor te laten opereren. Omdat ze het aan haar hart heeft is deze operatie onmogelijk.
In de kliniek wordt ze iedere dag met Reiki geholpen. Het blijkt dat de hartproblemen verdwijnen en ze geneest van de tumor. Dit maakt zoveel indruk op haar, dat ze een sterke behoefte krijgt om zelf Reiki te leren.
Ze is zo sterk gemotiveerd, dat dr. Hayashi toestemt met haar training te beginnen.

Als haar training voltooid is gaat ze terug naar Hawaii als Reiki Master. Zij wijdt haar verdere leven aan Reiki als Grandmaster. 

Zij introduceert de gave van Reiki in de westerse wereld. Ook voor haar komt de tijd dat ook zij haar kennis moet doorgeven aan een jongere generatie.

grandmaster_phillis FurumotoPhyllis Lei Furumoto

Het is haar kleindochter Phyllis Lei Furumoto die als jong meisje de eerste graads inwijding ontvangt.
Als Phyllis 27 is en de jaren 70 ten einde lopen, ontvangt Phyllis de tweede graads inwijding. Na een maand van wikken en wegen besluit Phyllis te gaan samenwerken met haar grootmoeder.
Net voor hun eerste gezamenlijke reis, wordt ze ingewijd als Reiki Master.

Tijdens hun genezende en onderwijzende activiteiten gaat Phyllis begrijpen dat ze Takata Sensei (onderwijzeres) gaat opvolgen in de westerse Reiki lijn. Kort na de erkenning van Phyllis Furumoto neemt Hawayo Takata afscheid en gaat over.

Phyllis voelt nu de verantwoordelijkheid die haar positie met zich mee brengt. Zij werkt o.a. mee aan wetenschappelijke onderzoeken naar de Reiki-energie om hiermee aan te kunnen tonen wat voor invloed de energie kan hebben.

 

 

Phyllis en Johannes

Johannes Reindl

Op 31 maart 2019 is Phillis Lei Furumoto overleden, op 15 maart 2019 was er een ceremonie waarbij Johannes Reindl uit Oostenrijk door Phyllis L. Furumoto werd erkend als haar opvolger als Lineage Bearer van Usui Shiki Ryoho.

Johannes-Reindl_2019